Archive for Kärlek

Romantik i vardagen

 

Satt och diskuterade med ett par nybekanta över en öl igår. Två var par och en var singel och kom in på en ganska intressant diskussion om romantik i vardagen. Paret hade varit tillsammans i två år och hade passerat den första nyförälskefasen men hade (i min mening) verkligen någon form av gnista kvar. Det var tydligt.

Jag vet flera andra som knappt hinner börja bli tillsammans innan det blir en mysfest med chips, dipp och fredagssex av alltihopa efter bara någon månad. Det verkar inte gå någon nöd på dem då men det slutar nästan alltid med ganska kortvariga förhållanden när de tröttnar på att inte göra något, alternativt relativt sura förhållanden.

Paret föreslog lite romantiska tips på saker de brukade göra för att hålla liv i förhållandet:

  • Överraska! – Även om det är bara så litet, att ta med sig en glass hem eller att göra frukost. Överraskningar gör susen och blir bara mer och mer uppskattade ju längre man är tillsammans.
  • Lyssna! – Håll inte för hårt på dina ståndpunkter. Lyssna på den andra och välj dina fighter. Förstå vad som ligger bakom när den andra är sur/ledsen för något…genom att lyssna
  • Vardagsromantik! – Att diska kan vara romantiskt, likaså att stiga upp tidigare för att fixa med det där jobbiga. Små gester av vardagssysslor gör underverk.
  • Små presenter! – Passar allra bäst när man som minst förväntar sig det, eller förtjänar det.