Archive for Presenter

Få tips på hundratals olika presenter

Om du är ute och letar efter presenttips så ta en titt på HundratalsPresenttips.se som är en ny sida som samlar presenttips från en massa olika typer av butiker. Presenterna visas enkelt med bra bilder som gör det lätt att skumma igenom alla.

Rosor är röda, idéer är grå

Håller du på att fundera över Alla Hjärtans Dag-presenter eller gör du som de allra flesta och väntar till sista sekunden och köper en bukett rosor på ICA på vägen hem från jobbet? Nog för att det är en kommersialiserad dag så fyller den ändå ett syfte tycker jag tillsammans med Fars Dag, Mors Dag osv. Varför inte lyfta fram en dag som bara är till för den man tycker lite extra mycket om?

Det räcker ju faktiskt med något litet, som att göra en frukost på sängen eller kanske bjuda ut din partner på en restaurang. Sen får det vara kommersialiserat eller ej, det bryr ni er inte om när ni sitter där tillsammans.

Världens tråkigaste eller världens bästa present?

Om jag berättar att jag idag tänkte skriva om världens tråkigaste men också världens mest praktiska present. Vad skulle du då gissa att jag tänkte skriva om? Det är ju förstås de älskade men också lite småtråkiga strumporna! Strumpor har ju sedan stenåldern (minst!) varit den present som förmodligen funnits i varje hem, det är alltid någon som ger någon annan ett par strumpor i julklapp! Jag kan ge mig den på att när stenålderslisa precis lyckats nysta ihop ett par mammuthårstrådar med hjälp av en virknål av flinta och fått det att likna vid nåt man idag skulle likna vid strumpor….ja, då är det nog klart som dronkspad att hon gav dem till sin make.

Maken, som förstås aldrig någonsin sett ett par strumpor i hela sitt liv, lär förmodligen ha reagerat som alla andra mottagare under millenier därefter med ett “Mmm, tack…eh….de är jättefina”. Det är dock inte omöjligt att han använda dem som handtag till sin klubba men historiska fakta stöder dock ingendera av dessa teorier.

Av denna anledning är det lite kul att efter 2000 år av strumpor på människors fötter är det först nu de börjat få lite färg! Det roligaste är inte just det, utan att folk reagerar så starkt på det! Rosa strumport till kostym! Nu är världens ände kommen!

Nä, jag röstar för strumport i julstrumporna i år. Som de säger i lumpen, det viktigaste att komma ihåg i fält är att inte bli dödad och att ha sina strumpor rena och torra. Av den anledningen är nog strumpor världens bästa present.

Två julklappstips

Även om vädret inte riktigt har tyder på det så närmar sig julen med stormsteg. Om bara ett par veckor är det lucia. Då ska inte bara pepparkakorna och lussebullarna vara bakade, en hel del julklappar ska även vara inköpta tills dess. Här kommer inte ett recept på saffransbullar, men däremot två julklappstips som kan ge dig lite inspiration och få dig på rätt tankebanor när det gäller julklappsinköpen. Båda dessa presenter går att köpa på den närbaserade prylbutiken Stuffman.se.

Som en present till sin pojkvän skulle man kunna ge ett set med sex stycken metalliskuber. Dessa kuber är gjorda i metall istället för vatten, vilket inte bara är snyggt och annorlunda utan även gör att man slipper spilla och skvätta med massa vatten. Metallkuberna innehåller en speciell gelé som absorberar kyla på ungefär samma sätt som vatten.

En present till syster skulle kunna bestå av en vinluftare, i detta fall med namnet Vinalito. Alla vet att vin behöver kontakt med syre för att utveckla sin verkliga smak och arom. Med Vinalito behöver man bara hälla vinet genom anordningen ner i glaset för att vinet ska tillföra just så mycket syre som det behöver. Busenkelt!

 

Dags att köpa julklappar?

Ännu är det långt kvar innan julafton står för dörren. En dag som för många betyder massor av roliga julklappar och god mat. Men när är det egentligen dags att börja tänka på inköpen av leksaker till barnen? Trenderna visar att man handlar tidigare och tidigare för varje år som går. Mest troligt för att man lär sig att de populära leksakerna ofta är svåra att få tag på närmare jul, när julrushen är som störst. Men en annan stor faktor är att många nu köper leksaker på nätet istället. När människor köper leksaker och andra varor på nätet har de tagit för vana att vara ute i god tid för att inte bli besviken. De här är dock en relativt obefogad oro då de flesta leksakshandlare på nätet kan leverera beställningar som är gjorda även runt 15-20:e december. Det gäller dock inte de största företagen som då ofta får problem att hinna, som t.ex BR-Leksaker.

Vårt tips är ändå att vara ute i god tid för att inte de bästa leksakerna ska hinna ta slut. Försök att beställa det viktigaste i början på november så ska det inte vara några problem. De sista klapparna kan köpas hem i början på december.

Slutligen vill vi ge 3 st bra tips på storsäljare för julen 2011:
– Lego Millenium Falcon 7965
– Prickig BRIO Dockvagn, nyhet för året
– Stiga Snowracer Curve – Här kan du läsa mer om alla modeller från Stiga

Skalet och kärnan, en unik upplevelse

Kryssa i vilken aktivitet ni vill göra på friluftsdagen” sa läraren i högstadiet. Jag sneglade på pappret som låg framför mig men visste att det var samma gamla vanliga alternativ. Fotboll, vandring, klättring….och där kom gäspandet.

Jag har aldrig varit en fysisk aktiv person. Jag är ingen soffpotatis utan mer något mitt emellan. För många människor är forsränning och bergsklättring något av en drömaktivitet. Personligen blir jag utmattad bara av tanken – det låter mer som ett svettigt gympass än en trevlig upplevelse.

För mig är de bästa aktiviteterna de kreativa, sociala och smakrika. Kanske låter jag för mycket som Ernst Kirchsteiger, men jag går igång på allt som handlar om mat, dryck och välbefinnande.

Vinprovningar, matlagningskurser och allt annat som retar mina smaklökar och där man får vara social kommer på första plats. Därefter gillar jag spa-behandlingar där jag kan lata mig samtidigt som jag får lena fötter och babyhy.

Kanske beror dessa lugna aktiviteter på att jag är ganska fartfylld och framåt som person? I alla fall är det något jag inbillar mig.

Ibland händer det emellertid att man inte själv kan styra vad man ska aktivera sig med, ungefär som på skoltiden.

För några månader sedan var jag med om detta då jag var på ett bröllop i Lofoten. En av dagarna skulle vi gäster välja en aktivitet att ägna oss åt. På listan fanns bergsvandring, fiske på fiskebåt, kulturvandring etcetera.

Eftersom de enda som tog kulturvandringen var 60+ kände jag mig mer eller mindre tvungen att haka på mina vänner som valt fisketuren.

Jag är alltid positiv till nya upplevelser vad det än må vara, även om jag kanske föredragit en skön vandring och tittat på konsthantverk i byn i stället för en gungig båtfärd iklädd fiskeoverall.

Men vet ni vad? Fisketuren omvände mig en aning. Jag var absolut inte den mest aktiva fiskaren i gänget. Men jag var den enda som vågade smaka rått torskhjärta och den enda som var genuint intresserad av de norska fiskarnas historier om vem som hade fångat den största torsken veckan innan.

Det gick upp för mig att det viktigaste på fisketuren inte var att fånga fisk, det var att omge sig med sina vänner – gamla som nya.

Vänner man skrattar så mycket med att tårarna sprutar. Till exempel för att någon nästan trillade över bord, att någon fick den minsta torsken i världshistorien och att någon flirtade vilt med besättningen (vem denna någon är behövs kanske ej förklaras närmre) – DET är upplevelsen. Aktiviteten i sig är skalet – kärnan är allt det där andra runtomkring. Det som betyder något.

Blev du inspirerad? Se fler upplevelseresor