Archive for Prylar

Utförsäljning av solglasögon – 200 kr för märkessolglasögon

Det känns oändligt skönt att sommaren är på gång, det är mycket som händer och så mycket positivt. Det känns verkligen som att sommaren 2011 kommer att bli den bästa någonsin! Jag kommer att tänka på en fras vi använde som slogan när jag hade ett UF-företag på gymnasiet “The future look so bright we gotta wear shades”. Då tyckte vi att det lät jätteroligt och var förmodligen inte medvetna om att det var en ganska utsliten fras.

Speaking of which…det är utförsäljning av billiga solglasögon i år igen på Östermalmsgatan 87E, 5 tr. Fredag den 27 maj kl. 8-14 och 15-19, måndag den 30 maj kl.8-14 och 15-19 & Tisdag 31 maj kl. 8-14 och 15-19. De säljer märkessolbrillor för 200 kr st. Jag var där förra året och då var det en kö som var sanslöst lång så se till att vara där innan öppettiderna!

Om du vill köpa billiga solglasögon på nätet kan du kolla in Trendystuff.se också!

Köpa tunga grejer på nätet?

Jag tycker mig se en ganska intressant trend på nätet när det gäller köp av tunga och otympliga produkter. För 10 år sedan var den stora grejen med att köpa saker på nätet var att köpa slit-och-släng-produkter som linser, bläckpatroner etc. Saker man köper, använder och sedan kastar. Lite senare kom dammsugarpåsar som också var en liten lätt produkt att frakta och skicka.

Nu har det dock blivit mer och mer populärt att köpa “tunga” saker på nätet, tex designermöbler och vitvaror (kyl/frys, tvättmaskiner mm). Detta kan ju te sig som en ganska ologisk följd men det är det ju faktiskt inte.

Alltför tunga och otympliga saker måste man ju ändå få hemskickade och man köper dem ju mycket utifrån tekniska data så det passar sig väldigt väl att få levererat hem. Det ska bli intressant att se vad nästa steg blir!

Något att använda på arbetsintervjun?

Jag surfade runt lite på den alltid småspännande Stilbrudens butik om ringar och hittade den här ganska subtila pjäsen:

Hon har ganska coola ringar i övrigt i sin butik, inget jag kanske själv skulle använda men coola presenter till andra jag tror skulle de skulle passa bättre till.

Fotopapper för tillfälliga tatueringar

Ni kommer väl ihåg i er barndom när man antingen fick med såna där tillfälliga tatueringar med Kalle Anka, Garbage pail kids eller bara i 5-kronorsautomaterna utanför kiosken? Man kunde också köpa specifika ark med tatueringar med olika teman.

Nuförtiden är det möjligt att köpa speciellt papper till skrivaren för tillfälliga tatueringar! Det är jättecoolt, man köper alltså ett speciellt tatueringspapper som man sätter i skrivaren. Sen laddar man ned en bild från nätet, tar ett foto (blir förmodligen inte lika bra) eller skapar en bild själv. Sen skriver man ut bilden på fotopappret.

Detta ark gnuggar man sedan på som vanligt med lite fuktat toapapper eller liknande och så har man en tillfällig tatuering i ett par dagar. Jättebra som present till femåringa brorsonen eller för den som funderar på att göra en specifik tatuering, så att denne får prova först.

Är det skadligt för kulorna att jobba med laptopen i knät?

Det är väl mer eller mindre vetenskapligt bevisat att man får sämre spermieproduktion av att cykla extremt mycket, såsom professionella cyklister gör. Pungen vill vara fri, lite lätt nerkyld jämfört med resten av kroppen och liksom få sköta sitt.

Jag undrar därför hur det är att sitta och jobba med en laptop i knät relativt ofta. Det värmer ju låren så intill förbannelse och även skrevet och därmed också ens små simmare. Det kan ju aldrig vara nyttigt.

Lägg därtill till att man har Wifi, Bluetooth och elektromagnetiska fält alldeles i närheten så är det knappast en spa-behandling man ger sitt skrev om man sitter en längre tid och jobbar, kollar på film eller liknande.

Det börjar nog bli dags att köpa en laptopkudde, gärna blyinfattad och med inbyggd fläkt och termostat. Mina barn kommer att tacka mig, det känner jag på mig.

Att man inte kan stänga av vibrationen på iPhone för alarmet

En sak retar mig till förbannelse med min iPhone. Den kan i princip styra en månlandare och hålla koll på sömncykeln hos samtliga noshörningar i Sydafrika samtidigt men det är helt omöjligt att stänga av vibratorn i samband med ett alarm utan att behöva stänga av vibratorn helt. Det är en kris i paritet med 1929 års börskrasch. Minst.

För jag har provat ett gäng olika väckarklockor och sätt att vakna på och att använda mobiltelefonen är ju det absolut lättaste eftersom man alltid har den med sig även när man sover borta. Det är lätt att ställa in en soft låt att vakna till (har personligen “The Sound of Crickets” med Tiger Lou) och man kan ställa in den till att bara väcka en på vardagar. Men.

Istället för att vakna försiktigt till en lugnt stegrande låt så vaknar man alltså till något som låter som en flugsvärm i sängen, vilket inte alls är riktigt lika mysigt. Att stänga av vibratorn är inte heller ett alternativ eftersom då glömmer jag alltid att sätta på den och missar en massa samtal.

Att använda väckarklocke-appar är inte heller lika relevant eftersom man måste komma ihåg att sätta igång dem, och missar man en gång av 10 så försover jag mig var 10:e dag och det är inte ok.

Nu kan det här vara löst i senare versioner av iPhone (jag har OS 3.1 nånting) för jag vill kunna vakna till min iPhone.