Archive for Teknik och IT

Häng med i IT-nyheterna

IT-branschen är en bransch i konstant rörelse. Är det inte nya och spännande tekniska system och tillämpningar som presenteras så är det en företagsledare som chockar omvärlden med cancersjukdomar eller avgångsbesked.

Vet du vem jag talar om har du hängt med i svängarna den senaste tiden, vet du inte vem jag talar om är det nog dags börja följa fler sajter om IT nyheter och färre sajter om modeintresserade storstadstjejer.

Att Steve Jobs lämnat posten som VD på Apple Inc. har varit det senaste dygnet hetaste snackis. Detta är vad han skrev i sitt avskedningsbrev:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Reservdelar till människor

Jag satt och kollade på Vetenskapens värld (tror jag det var) för ett tag sedan och om hur DNA-tekniken går framåt. De tror att inom en mycket snar framtid kommer man att börja kunna bygga reservdelar till människor! Detta innebär i praktiken (om jag förstått det rätt) att man alltså kan göra nya hjärtan, nya armar etc. Med tanke på att hjärtan etc är det som bestämmer livstiden för många människor är detta fantastiska nyheter. Det ska bli mycket spännnande att höra hur det går!

På tal om reservdelar så är några lite mer använda reservdelar de till bilar. Jag har för närvarande sån tur att jag har gratis service på min bil, inklusive reservdelar, däckbyte, eventuella motorskador etc.

Laptop eller iPad?

Jag har för (o)vana att alltid kolla på någon TV-serie innan jag går och lägger mig och då släpar jag med mig min laptop till sängen. Det är inte bara lite bökigt utan dessutom mår ju inte fläktarna på datorn speciellt bra av det.

Någon tipsade mig om att jag borde ha en iPad istället eftersom de passar mycket bättre för syftet. Det skulle i såna fall vara riktigt coolt att ha en liten ställning man kunde dra ut från väggen och lägga iPaden på så att man slapp sitta och hålla i den. Finns det något dylikt iPad-tillbehör?

Nu är det ju fortfarande lite väl dyrt med iPad så jag kanske får köpa en begagnad, priserna lär ju gå ner när iPad 2 kommer ut också så jag får se. Drömma kan man ju alltid göra.

Bra webbkataloger

Det finns så otroligt många skräpkataloger på nätet om man vill registrera sin sida. Det finns dock ett fåtal som är riktigt bra, bland dessa bör framförallt nämnas Infoo.se, men också Webbkatalog.se och Kvalitetskatalog.se. De är lättnavigerade, snygga och enkla. Man kan faktiskt använda dem!