Att låna via sms, vad kommer härnäst?

Jag sitter och väntar på att den första appen till iPad eller iPhone ska komma som automatiskt tankar hem några tusenlappar till hutlösa räntor. Att låna via sms känns liksom såååå 2008!

På sätt och vis kan jag förstå att smslån blivit så populärt men ändå inte. Vilka är det som tar smslån och varför? Tar man dem när man går ut och festar och vill kunna vaska en flaska skumpa till eller är det så illa att man är så illa tvungen för att man som ensamstående mamma hänvisas till dem för att kunna föda sina barn hemma? Finns det inga alternativ här?

Jag tycker att Skuldfällan är bland det mest intressanta när det gäller skräp-TV nuförtiden. Just för att man får en inblick i vilken psykologi som gör sig gällande när folk bara lånar och konsumerar, lånar och konsumerar ännu mer och bara förtränger att man helt enkelt inte har några pengar. Jag fördömer inte, jag vet själv hur man kan spåra ur och spendera mer pengar än man har inom en shopping-spree men det brukar landa på en dag. Sen kommer ångesten och knuffar en tillbaka i rätt riktning.

Well, bara några tankar om lån i största allmänhet. Inget är dock så intressant som mänsklig psykologi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *