Om jag vann en miljon

Man brukar ju ibland leka med tanken på vad man skulle göra om man vann en miljon kronor. Tänkte på det på vägen till jobbet imorse och tänkte att det förmodligen inte skulle påverka mig så mycket egentligen. Inte för att en miljon är lite pengar men det är ju faktiskt inte en galen summa längre.
Jag menar, man kan ju köpa sig en massa temporär lyx förvisso som en sjysst bil, snygga designermöbler samt kunna äta ute på fina restauranger osv. Man kan dock inte ens köpa ett hus eller en lägenhet centralt i Stockholm. Man kan också betala av lån eller sätta in pengar på banken för att få en viss avkastning varje månad att spendera “gratis”.
Men om man köper en lyxigare bil för säg 500 000 kr och lite andra lyxgrejer för cirka 100 000 kr så har man 400 000 kr att investera eller betala av lån för. Det ger i bästa fall säg 20 000 kr per år i ränta eller 1 500 kr till i månaden. Nog för att det vore kul så är det ju knappast något som förändrar ens vardag speciellt mycket (soppan för sin nya bil lär ju kosta en del också).
Min sammanfattning är att en miljon kronor absolut skulle ge en ett hopp i standard, vardag osv så är det knappast något omvälvande. Men som sagt, jag har en ordnad ekonomi sedan tidigare men är långt ifrån välbärgad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *