Hantverkare. Fy fan.

Just nu på jobbet står två killar och bygger runt 20 IKEA-hyllor av någon sort, och av någon anledning. För tillfället är jag inte direkt förtjust i mitt jobb men jag får lite perspektiv på min jobbsituation när man inser hur många jobb som hade varit värre. Jag hade till exempel avskytt att bygga IKEA-möbler dagarna till ända, eller att stå i en inredningsbutik! Det är eventuellt småtrevligt att bygga en (1) enkel möbel hemma för att få tillfredsställelsen att se hur den blir klar, men att systematiskt bygga ihop IKEA-möbler…hujedamej.

Ett annat yrke jag skulle må fysiskt illa av att ha vore nog byggprojektledare. Att behöva ha att göra med hantverkare varje dag. Fy fan. Jag har renoverat en och en halv lägenhet och använt mig av ett dussin olika hantverkare (rörmokare, målare och snickare) och maken till kategori C-yrkesmänniskor har jag aldrig varit med om. De som är någotsånär duktiga är hysteriskt överbetalda, i princip alla har noll servicekänsla (ringa tillbaka, varför då?) och flertalet är direkt dåliga.

Även om jag personligen haft ganska stor nytta av ROT-avdraget så är jag nog rent principiellt emot det eftersom det gynnar den yrkesgruppen i samhället som behöver det allra minst! Jag hoppas på kraftig arbetskraftsinvandring så att priserna hamnar på en normal nivå och att svenska hantverkare inser att kunder faktiskt är något man behöver anstränga sig lite för.

One comment

  1. karin says:

    Nu är Greg hemma hos mig och jobbar.. Är helt nervös och önskar jag kunde ha en webbkamera där och följa arbetet! Han ojade sig i alla fall över hur dåligt gjort det var från början med spackling och tapeter så förhoppningsvis har han en högre standard själv på sitt arbete! Det är han och en till som ska göra det tydligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *