Hur man vinner tävlingar på nätet

Jag har haft ganska mycket flyt med tävlingar på nätet och vunnit både det ena och det andra. Det har i dessa fall handlat om tävlingar som på ett eller annat sätt handlat om skicklighet eller där åtminstone någon form av talang för det ena eller andra kombinerats med turen.

Jag har även en släkting som ofta vinner på tävlingar och har varit med i Vem vill bli miljonär? osv. Jag tänkte att jag skulle delge lite av de saker jag själv lärt mig när jag tävlat, i mitt fall endast på nätet.

  1. Ställ upp i tävlingarna. Damn it! Jag kommer att tänka på en rolig historia om en man som varje dag bad till Gud att få vinna på lotteriet. Den tredje dagen hörde han en änglalik röst “Du kan få som du vill, men det skulle ju underlätta för mig om du faktiskt spelade!” . Många tycker nämligen att de “aldrig vinner något”, men se till att tävla så ska du se att åtminstone ökar chanserna.
  2. Ställ upp där du har chans och en idé om att vinna. Denna regel motsäger lite föregående regel men det finns såpass många tävlingar på nätet att det inte spelar någon roll. Skicka inte en chansartade och dåliga förslag till “anledningar om varför just du ska vinna X”. Kom på något som sticker ut, och kan du inte komma på något, se till att välja en tävling där du har en bättre idé.
  3. Hitta nischade tävlingar med bra priser. Tävlingar där få ställer upp är det betydligt lättare att vinna än en tävling på tex Aftonbladet. Många mindre företag lottar ut ganska bra priser utan att marknadsföra tävlingen ordentligt. Är tävlingen dessutom i en nisch där du är lite mer av en expert så kan det förstås underlätta.
  4. Försök tänka vad företaget bakom vill och förespråkar. Om det är ett elbolag som lottar ut en iPad så försök få med något om el, grön el eller liknande i ditt tävlingsförslag. Se också till att sticka ut från mängden, var vitsig osv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *