Kort utvärdering av några webbhotell

Jag “investerade” ganska nyligen i två nya webbhotell, Surftown och City Network. Detta för att jag inte ska stå och falla med Binero som jag har flera webbsidor på. Binero som hade ganska mycket problem under december/januari men som verkar ha hämtat sig nu.

Jag flyttade då också över denna blogg till Surftown för att utvärdera dem och det verkar ju fungera helt ok för dig som läsare men jag vet inte riktigt. Ibland är det så tydligt att ett gränssnitt för ett webbhotell är gjort av tekniker och inte av…en människa. Man kan se det på lite olika webbtjänster runt om på nätet. Det är koder hit, konstiga knappar dit och man blir rent svettig av att bara byta en bokstav i sitt namn. Kontrollpanelen på Surftown lämnar alltså mycket i övrigt att önska, men när allt väl är på plats så fungerar det riktigt bra, framförallt med tanke på priset.

City Network flyttade jag bara över en sida till. Inte så mycket för att jag inte litar på City Network utan snarare för att den skulle få vara ensam där. Deras kontrollpanel är otroligt bra och lättanvänd och webbhotellet verkar i allmänhet bra. Lite för lite inställningsmöjligheter för min smak men helt klart ett bra alternativ – betydligt dyrare än Surftown dock och inget för nybörjaren med andra ord.

Härnäst ska jag eventuellt testa ett nytt webbhotell, theCloudHost. Det får bli i samband med att jag släpper en ny sida tror jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *