Om att välja webbhotell och domännamn

Jag har testat en rad olika webbhotell över årens lopp (Proinet, Servage, Binero, Manufrog mfl) och det är ett jäkla gissel att skaffa webbhotell kan man ju lugnt säga. Alla webbhotell verkar ju kanon till en början, allt flyter på och supporten är hjälpsam.

Sen händer nåt.

I vissa fall har det varit en webbhotellskrasch eller hackers som attackerat webbhotellet och helt plötsligt har webbhotellet gått från snyggt, stiligt och enkelt till Beirut 1982. Supporten slutar att svara eller börjar ge goddag-yxskaft-svar på det mesta. Kvaliteten går ned och uppetiden börjar likna börskurserna hösten 1987.

Vissa brukar säga att “man får vad man betalar för” men det vill jag inte tro på. Det finns ju inga garantier (annat än statistiska) att ett dyrare webbhotell har bättre tillförlitlighet än de mellandyra (jag tror iofs att de riktigt billiga måste fuska med en del för att hålla sig billiga). Av alla de jag provat är det nog bara Binero och Manufrog som kan hålla flaggan högt, även om de också upplevt tider då jag tvivlat.

Binero gillar jag framförallt för att det är billigt att köpa domännamn. Det är kostnaden rakt av och inga krusiduller eller extrakostnader som tex One.com har. What you see is what you pay for helt enkelt. Jag brukar inte köpa domännamn av Manufrog helt enkelt för att det är lättare att samla alla på samma ställe. Deras kontrollpanel lämnar också en del övrigt att önska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *