Världens tråkigaste eller världens bästa present?

Om jag berättar att jag idag tänkte skriva om världens tråkigaste men också världens mest praktiska present. Vad skulle du då gissa att jag tänkte skriva om? Det är ju förstås de älskade men också lite småtråkiga strumporna! Strumpor har ju sedan stenåldern (minst!) varit den present som förmodligen funnits i varje hem, det är alltid någon som ger någon annan ett par strumpor i julklapp! Jag kan ge mig den på att när stenålderslisa precis lyckats nysta ihop ett par mammuthårstrådar med hjälp av en virknål av flinta och fått det att likna vid nåt man idag skulle likna vid strumpor….ja, då är det nog klart som dronkspad att hon gav dem till sin make.

Maken, som förstås aldrig någonsin sett ett par strumpor i hela sitt liv, lär förmodligen ha reagerat som alla andra mottagare under millenier därefter med ett “Mmm, tack…eh….de är jättefina”. Det är dock inte omöjligt att han använda dem som handtag till sin klubba men historiska fakta stöder dock ingendera av dessa teorier.

Av denna anledning är det lite kul att efter 2000 år av strumpor på människors fötter är det först nu de börjat få lite färg! Det roligaste är inte just det, utan att folk reagerar så starkt på det! Rosa strumport till kostym! Nu är världens ände kommen!

Nä, jag röstar för strumport i julstrumporna i år. Som de säger i lumpen, det viktigaste att komma ihåg i fält är att inte bli dödad och att ha sina strumpor rena och torra. Av den anledningen är nog strumpor världens bästa present.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *