Att man inte kan stänga av vibrationen på iPhone för alarmet

En sak retar mig till förbannelse med min iPhone. Den kan i princip styra en månlandare och hålla koll på sömncykeln hos samtliga noshörningar i Sydafrika samtidigt men det är helt omöjligt att stänga av vibratorn i samband med ett alarm utan att behöva stänga av vibratorn helt. Det är en kris i paritet med 1929 års börskrasch. Minst.

För jag har provat ett gäng olika väckarklockor och sätt att vakna på och att använda mobiltelefonen är ju det absolut lättaste eftersom man alltid har den med sig även när man sover borta. Det är lätt att ställa in en soft låt att vakna till (har personligen “The Sound of Crickets” med Tiger Lou) och man kan ställa in den till att bara väcka en på vardagar. Men.

Istället för att vakna försiktigt till en lugnt stegrande låt så vaknar man alltså till något som låter som en flugsvärm i sängen, vilket inte alls är riktigt lika mysigt. Att stänga av vibratorn är inte heller ett alternativ eftersom då glömmer jag alltid att sätta på den och missar en massa samtal.

Att använda väckarklocke-appar är inte heller lika relevant eftersom man måste komma ihåg att sätta igång dem, och missar man en gång av 10 så försover jag mig var 10:e dag och det är inte ok.

Nu kan det här vara löst i senare versioner av iPhone (jag har OS 3.1 nånting) för jag vill kunna vakna till min iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *