Bröllop i Frankrike

Tidigare i somras var jag på ett bröllop i Aix-en-Provence. Det var ett par (franska) kompisar från studietiden som gifte sig i de bedårande omgivningarna där. Riktigt roligt att få vara med på ett bröllop med lite annorlunda kultur än i Sverige och se vad som skiljer sig. Nu är inte jag så duktig på franska så själva bröllopsceremonin och flertalet tal gick mig förbi helt och hållet (då har jag ändå tagit en franskakurs i…Ecuador!).
Roligt var dock att vi körde den där “svenska” bröllopsleken där bröllopsparet står rygg mot rygg mot varandra och håller i varandras skor. Sen får de en fråga om tex “Vem av er kommer att ta hand om era bebisars blöjor?” osv och ska hålla upp en sko motsvarande vem som de tycker/tror ska göra det. Riktigt roligt. Köpte en bröllopspresent jag hittade på Presentkuriren.se som var mycket uppskattad. Det är en ask med 52 romantiska saker de ska göra för varandra.
Nu var bröllopet en ganska dyr resa. Mitt flyg till Frankrike (Marseille) kostade runt 4 000 kr och därtill kom buss, bensin, presenter mm. Det känns verkligen som att det var värt det, men nu får jag leva lite snålt ett tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *