Köpa öl i Tyskland

När jag pluggade i Lund så var det väldigt vanligt bland studenterna att åka ner till Tyskland och köpa på sig en baklucka med öl. De flesta åkte bara ner för just detta och kom inte längre än till supermarknaderna vid gränsen, vid städer som Travemünde, Hamburg och Lübeck.

Jag åkte själv aldrig med på dessa resor till Tyskland men däremot ett par gånger till Danmark. Det var oftast roligare att åka till Köpenhamn och festa, lite annorlunda jämfört med Sverige, lite billigare och en riktig storstad. Vi planerade att åka runt lite med en halvrostig bil och ta en kort danmarkssemester men det blev aldrig av. Det är ju ofta ganska oekonomiskt att semestra i Norden jämfört med att tex semestra i Polen eller andra länder som ligger i närheten. Framförallt som student så vill man ju resa billigt och gärna hitta något unikt, semester i Danmark etc känns som något man kan vänta med.

Nuförtiden börjar jag dock bli mer och mer sugen på att bila i Sverige. Ska ta en runda i maj och hälsa på lite kompisar. Ska bli skitkul!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *