Baksmälla

Två kräftskivor på raken och även om jag tagit det ganska lugnt så finns det inte så många växlar att tillgå ibland när man är på kräftskiva. Det är ju roligt i glada vänners lag och snapsen hör ju till, liksom baksmällan dagen efter på sätt och vis.

Nuförtiden får jag inte lika illa baksmällor som jag en gång i tiden brukade få (när kroppen i princip var obrukbar hela söndagen) vilket är både skönt och ett tecken på att man faktiskt växer upp, antar jag! Därtill är jag mycket duktigare på att tänka på dagen efter, redan kvällen före, och dricka vatten lite nu och då.

Däremot tror jag inte på teorin om att om man blandar spritsorter så blir man mer bakis. Jag tror jag aldrig upplevt detta utan det har nästan alltid med att göra hur mycket jag druckit, hur mycket jag (igen) har druckit men också hur mycket jag ätit kvällen innan samt vad jag druckit. Rödvin brukar inte göra under direkt men det blir inte värre om jag druckit öl i kombination med detta. Det är nästan alltid en funktion av mängden alkohol.

Personligen så är min bästa bot mot baksmälla att äta mycket och gott. Att försöka få i mig mat helt enkelt. De gånger jag är så dålig att jag verkligen mår illa så anser jag att det är lika bra att gå till toaletten och få det ur systemet – en halvminuts obehag mot en halvdags illamående är ett bra pris, enligt mig.

Hur gör du? Vilka är dina bästa tips mot baksmälla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *